Търсене
Движението, което по-справедливо и вярно е да наричаме Фирмата, се изправя пред враждебна нему власт, която с времето може да се окаже твърде могъща. Фирмата се бори за оцеляването си и вади на показ истинското си лице. Повече няма какво да губи.

ДПС увисна на ръба на пропастта

Людмил Илиев, в. "Сега"
ДПС увисна на ръба на пропастта

Снимка: ДПС

В ДПС са нервни. Ужасно нервни. И причината е, че земята под краката им започна да се клати. Трусът беше предизвикан от новата власт, която начена жестока атака срещу фигури, които партията крепи и на които отдавна разчита за оцеляването си - депутата и бизнесмен Делян Пеевски, главния прокурор Иван Гешев и шефа на държавната антикорупционна комисия КПКОНПИ Сотир Цацаров. Последният вече беше принуден да си хвърли оставката.

А доскоро хората на Ахмед Доган живееха безметежен политически живот, макар че близо 8 години нямат директно участие в изпълнителната власт. Враждата им с бившите управляващи от ГЕРБ се ограничаваше до ритуална размяна на банални словесни остроти за заблуда на публиката. Междувременно двете партии успешно подпираха в продължение на години едно удобно за тях статукво в политиката. Най-тежката криза, която сполетя ДПС, беше вътрешна – предизвика я опитът на бившия му председател Лютви Местан, подкрепян от Анкара, да оспори позицията му в страната. В крайна сметка, движението се възстанови и сега дори е трета по големина политическа сила.

В последно време обаче нещата започнаха да се преобръщат в неблагоприятна за ДПС посока. 

Целият текст е достъпен тук. 

Надзаглавието е извадено от текста. 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!