Търсене

Как Гешев си плете паяжините и оплита в тях жертвите си - тихо, но здраво

Рубриката "Анализи" представя различни гледни точки, не е задължително те да съвпадат с позиция на "Севлиево онлайн"
Венелина Попова
Как Гешев си плете паяжините и оплита в тях жертвите си - тихо, но здраво

Илюстрация: Pixabay

Колко е хитър Гешев. Веднага се сети как да вбие клин между ГЕРБ и ПП - ДБ уж по предложение на Софийска градска прокуратура да поиска имунитета на Бойко Борисов за Барселонагейт.
 
Така си отмъщава на всички, които са се прицелили в него: на Бойко, че го предаде, след като му беше верен пес толкова години; на ПП-ДБ, които поставя пред изпитание, изходът от което и в двата случая ще им донесе негативи - ако гласуват за свалянето на имунитета на Борисов, преговорите отиват от фризера в тоалетната чиния, ако гласуват против, самите те се превръщат в политически трупове.
 
Има и трети вариант, в който това гласуване може да разцепи коалицията, която и без това има непреодолими вътрешни противоречия от самото си създаване както между ПП и ДБ, така и между "Да, България" и ДСБ. Във всички случаи единственият печеливш ще е Иван Гешев, независимо дали е събрал достатъчно доказателства, за да повдигне обвинение на лидера на ГЕРБ или не.
 
Той иска да печели време и с този ход го постига. Но Пленумът на ВСС вече допусна за разглеждане първото искане за освобождаване на главния прокурор Иван Гешев, направено от шестима членове на Прокурорската колегия. В новата ситуация, когато Борисов е под угрозата да се превърне в обвиняем, няма да е изключено някой от прокурорите, внесли предложението за отстраняването на обвинител № 1 да оттегли подписа си, както Петър се отказа от Христос три пъти, преди да пропеят първи петли.
 
Изобщо Гешев си плете паяжините и оплита в тях жертвите си - тихо, но здраво. А така трупа и личен рейтинг и няма да се учудя, ако след скандиранията в цялата страна през 2020 г. "Гешев е позор - оставка и затвор!", сега протестиращи срещу корумпираните политици започнат да викат пред Народното събрание "Бойко е позор - вън от парламента и затвор!" или нещо от този сорт.
 
С гласуването на имунитета на Борисов в НС, ще лъсне истината затова кои партии наистина искат ревизия на управлението на ГЕРБ и трите кабинета "Борисов" и довършване на делата за кюлчетата злато, пачките с евра и коя е Мата Хари, която ги засне, докато Борисов спи непробудно след тежка вечер с жена в леглото.
 
Както предвидих още в началото на този сюжет, ако омертата на мафията се наруши, винаги има куршум в тила или слепоочието. Понякога с набелязаната жертва си отиват и неговите близки и охраната му. Бог е казал да внимаваме много какво искаме, за да не го получим. Така че желанието на Гешев да е българският Фалконе, да не вземе да се сбъдне, пази Боже. Това е история с продължение.
 
Текстът е от профила на автора във фейсбук, заглавието е на "Севлиево онлайн"
Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Избори за членове на Европейски парламент и за Народно събрание на 9 юни 2024 г.