Търсене

Финансирането на новата спротна зала в Севлиево е гарантирано, днес кметът подписа споразумение с МРРБ

Емилия Димитрова
Финансирането на новата спротна зала в Севлиево е гарантирано, днес кметът подписа споразумение с МРРБ

Кметът Иван Иванов подписа в МРРБ споразумението за осигуряване на финансиране за инвестиционния проект, снимка: Община Севлиево

Днес кметът на Севлиево Иван Иванов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството споразумение за финансирането на новата спортна зала в Севлиево.

Въпреки, че парите бяха обещани още преди приемането на бюджета, с подписването на споразумението Севлиево гарантирано ги получава от държавата. Това означава, че след като бъдат по сметките на Общината, работата може да започне, но не преди да има избран изпълнител. Процедурата за това вече в ход. 

Севлиево получава 2.3 млн. лв. без ДДС за посторяването на спортно-тренировъчна зала в парк "Казармите". Идеята за нея е съвместна - на местната власт и бизнеса в лицето на сдружение "Севлиево 21 век". 

Историята датира отпреди две години и за това време беше изготвен идеен и технически проект на бъдещата зала. За проекта плати Общината от собствения си бюджет, а междувременно от бизнеса събраха малко над 100 хил. лв. на две поредни благотворителни вечери, за да подпомогнат начинанието. 

В началото на т.г. Община Севлиево обяви процедура за избор на изпълнител на строежа. Три фирми подадоха оферти, които бяха отворени в края на февруари - регистрираните в Габрово дружества "Вертикал 90" и "Родис-Р", и великотърновското "Амарал". Към днешна дата няма насрочена дата за отваряне на ценовите оферти, което най-верятно ще се случи скоро с оглед на осигуреното финансиране. 

Спортната зала в парк "Казармите" е включена в инвестиционната програма на Община Севлиево за 2024 г., където са още три обекта, за които също се осигурява финансиране от държавата - футболно игрище с изкуствена трева, ремонт на водопроводи в централната част на града и реконструкция на довеждащия водопровод. 

Новата сграда на спортно-тренировъчната зала е проектирана за една зала с комбинирано игрище за тренировки по мини футбол, баскетбол, хандбал и волейбол. Ще има и три офиса - за треньори, съдии и административна дейност. Всеки от офисите ще раполага със собствени баня и тоалетна. 

До залата ще се стига през предверие, което ще е свързано с две технически помещения и други две предверия, свързани с тоалетна за хора с намалена подвижност, склад и две съблекални - за мъже и жени. Всяка от съблекалните ще има душове и по две тоалетни. 

На терена на залата ще има две паркоместа за автобуси и 45 за леки автомобили, четири от които за инвалиди. 

Залата трябва да бъде построена за 180 дни, пише в документацията за обществената поръчка. 

 

 

 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!