Търсене

На благотворителна вечер членовете на "Севлиево 21 век" събраха 62 хил. лв. за новата спортна зала в Севлиево

Севлиево онлайн
На благотворителна вечер членовете на

Снимка: "Севлиево 21 век"

Една от най-успешните благотворителни кампании в своята история отчете бизнес сдружение „Севлиево 21 век”. На 18 декември, членовете му отбелязаха 30 години от създаването и събраха благотворително 62 хиляди лева.

Средствата ще бъдат за изграждането на новата спортно-тренировъчна зала в парк „Казармите” - съвместна инициатива на сдружението и Община Севлиево, която ще струва близо 3 млн. лв. 

На събитието, което се превърна в кулминация на юбилейната за „Севлиево 21 век” година, присъстваха повече от 150 гости – основатели, настоящи и бивши членове, представители на общинското ръководство, на неправителствени организации, приятели и съмишленици. 

Вечерта премина под мотото „Украсете нашето коледно дърво на даренията”. Всеки от присъстващите, вместо подарък, имаше възможността да закичи коледната елха с дарения. Средства бяха набрани и от благотворителен търг, предмети за който предоставиха председателите на сдружението. Така бизнесът в Севлиево успя да събере 62 хиляди лева. С тях общо набраната до момента сума за тренировъчната зала в парк „Казармите” надхвърля 100 хил. лв.

Само преди дни от Община Севлиево обявиха, че техническия проект за изграждане на нова спортно-тренировъчна зала на територията на парк "Казармите" е готов. Проектирането е възложено от Общината и платено от бюджета, стойността му е 74 хил. лв. 

Проектът предвижда изграждане на спортно-тренировъчна зала с разгърната застроена площ от 1498 м2. В залата ще могат да се провеждат тренировки по мини футбол, баскетбол, хандбал и волейбол. Предвидено е в бъдещата зала да има обособени зони с помещения и оборудване, които могат да ползват два отбора от различен спорт. 

Предвидено е още да има комбинирано игрище с размери 20/40м., с възможности за тренировки по мини футбол, баскетбол, хандбал и волейбол. Наличието на подходящо физическо пространство ще даде възможност за създаване на разнообразни инициативи и събитийни формати, информират от общинската администрация.
 
Севлиево 21 век влезе в третото си десетилетие под мотото "Обединени за спорта" - тук
 
По повод юбилейната вечер бивши председатели на сдружението и членове на Управителния съвет изпратиха чрез медиите благодарност, която "Севлиево онлайн" публикува без редакция: 

Уважаеми колеги, бившите членове на Управителния съвет на сдружение „Севлиево 21 век“ и бившите председатели на УС, изказваме своята благодарност към сегашния Управителен съвет за перфектната организация по отбелязването на 30 години от създаването на бизнес сдружението.

Приятно изненадани и щастливи сме, че началото, положено от основателите на Съюза на работодателите и по-късно учредителите на „Севлиево 21 век“, е основата, върху която членовете на организацията надграждаме в името на единствената кауза, която винаги ни е водила – Севлиево и неговите граждани.

Вярваме, че днешният изцяло подмладен състав на Управителния съвет е мостът, по който се осъществява приемственост, без да се загърбват традициите и това се видя по време на празничната вечер в деня, когато се навършиха 30 години от създаването на сдружение „Севлиево 21 век“.

Честита да ни е годишнината на нас, членовете на сдружението, и на всички севлиевци, защото „Севлиево 21 век“ не просто носи в името си името на нашия град, а всичко, което сме правили, правим и планираме в бъдеще, е в името на Севлиево.

Светли празници на всички! Благословени да сте и успешна Нова година!

С благодарности: Красимир КопчевВалентин ГаневМомчил КъневХристо Йонков, Емил ГатевМирослав Марков, Валентина Станчева и колегите, които няма как да изброим, но са част от сдружението и заедно работим в синхрон

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!