Търсене

Къде, кога и какво на фестивала "Семе българско"

Фондация "От БГ"
Къде, кога и какво на фестивала

На 27 и 28 април Севлиево посреща първото юбилейно издание на Националния фестивал  „Семе българско”. Всяка година фестивалът развива, обогатява и надгражда инициативите и събитията в своята програма, за да предложи разнообразие от активности без аналог, всички подчинени на основната кауза - да съхраним българщината, да заздравим връзката с корените си, да предадем старите знания на следващите поколения.

Такава е програмата и тази година – пълна с музика, аромати и вкусове, с възможности за ценни срещи и незабравими преживявания. Песни, танци, ръчно майсторство, занимания за деца, срещи с пазители на родните традиции и обичаи, беседи за благородни каузи.  

Над 15 майстори пекари са подали заявки за участие в конкурса "Никой не е по-голям от хляба" в рамките на фестивала "Семе българско"

Специално по повод юбилейното десето издание на фестивала домакините от Община Севлиево ще изработят Дом на българското слово - Къщичка за книги, в която деца и възрастни ще могат да разлистят страниците на книги от български автори.

Къщичката е първата по рода си в България и ще съхранява произведения единствено на български поети и писатели. За да бъдат подкрепени родните ни творци и за да бъде популяризирана българската художествена литература, първите десет книги в къщичката ще бъдат предоставени от  организаторите - фондация „ОТ БГ” и от приятели на фестивала.

Нестинари от Лудогорието, Капанският ансамбъл и Петя Панева стават част от фестивалната програма на "Семе българско"

Къщичката ще бъде отворена целогодишно за всички посетители и ще осигурява възможност за свободен обмен на българска литература.

Затова, на 27 и 28 април, когато тръгнете към парк „Казармите”, вземете със себе си книга от български автор, която ви е впечатлила, и я оставете в новия й дом. Без значение стара или нова, само нека е запазена.

Десет тематични зони ще има тази година в десетия национален фестивал "Семе българско"

За да продължим да предаваме на децата си завета на предците си в името на България, която носим в сърцето си!

Нека посрещнем заедно светлите празници Цветница и Лазаровден! Ще бъде пъстро, красиво, нашенско, за да продължи да бъде всичко – от кълна до върха, все българско

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Избори за членове на Европейски парламент и за Народно събрание на 9 юни 2024 г.