Търсене

Как пресконференциите на Община Севлиево станаха събитие

Как пресконференциите на Община Севлиево станаха събитие

от Емилия Димитрова

"Община Севлиево кани на извънредна пресконференция" - това е името на събитието, което Общината организира в профила на институцията във фейсбук. 

Право в десятката. Пресконференция на кмета или някой от екипа му действително е събитие. Защо обаче тази, която днес е анонсирана единствено във фейсбук, е извънредна, не е ясно. Аз поне не се сещам да е имало редовна в последните три-четири години, може и повече да са. 

Името на "събитието" беше в последствие променено и допълнена залата, в която ще се проведе, но това не е важно. По-важно е, че "събитието" е "във връзка с новини относно решаването на проблема с водата". 

По всяка вероятност днес ще се каже какво е имал предвид Борисов, когато в едно накъсано говорене в неделя, пред пълния язовир "Смирненски" в Габрово, поръча на кмета на Габрово: „До сряда да ми направите с Нанков…(не става ясно какво). И после: "Да стартират веднага проектите на Севлиево“. 

Очаква се, че днес ще бъде казано, че едни 6 млн. лв., с които ще се започне ремонт на единия от двата довеждащи водопровода за Севлиево, са преведени, или се очакват. Според информация на "Севлиево онлайн", след разговор с пресцентъра на МРРБ вчера, това действително ще стане днес и парите ще бъдат от наскоро създадения ВиК холдинг.

На фона на стотиците милиони, които Борисов раздаде от август досега, за да купува гласове чрез бонуси и по-високи заплати на държавните чиновници, едни шест милиона, пък и десет да са, се превръщат в сензация.

Всъщност май наистина става дума за събитие. 

 

 

 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!