Търсене

Кои са паркоместата в синята зона за паркиране?

Кои са паркоместата в синята зона за паркиране?

Идния вторник общинският съвет на Севлиево ще гласува местата за паркиране в града, влизащи в "синята зона", т.е. места за платено паркиране.

Според предварителното предложение, районите, попадащи в "синя зона" са пет - зад сградата на Общината, на ул. "Никола Генев"; кръстовището на същата улица с ул. "Опълченска"; кръстовището между улиците "Гочо Москов" и "Стефан Пешев", в района на чиналище "Развитие-1870"; на ул. "Стефан Пешев", в края на площад "Свобода" и кръстовището между улиците "Мара Белчева" и "Стефан Пешев", пред хотел "Севлиево плаза".  

Въвеждането на синя зона за платено паркиране в Севлиево бе решено преди близо две години на заседание на общинския съвет. Тогава съветниците гласуваха кметът еднолично да определя местата за паркиране и техните граници, което стана причина прокуратурата да протестира решението.

През май м.г. Административният съд в Габрово отмени 12 текста от Наредбата за условията и реда за престой и паркиране на пътни превозни средства на територията на гр. Севлиево, които противоречаха на Закона за движение по пътищата и Закона за пътищата. 

На скиците по-долу се вижда къде и колко са обособените паркоместа. До влизане в сила на решението на общинския съвет от идния вторник, това е неокончателно разпределение.  

Изображение - 2383

В първия район, зад Община Севлиево, ще има 35 платени паркоместа, плюс две за инвалиди

Изображение - 2384

Кръстовището между улиците "Ген. Никола Генев" и "Опълченска" предвижда 19 платени паркоместа, плюс две за инвалиди

Изображение - 2385

Зад Читалище "Развитие-1870" ще има две зони за паркиране - в едната с 4 паркоместа и едно за инвалиди, във втората - 7 паркоместа и едно за инвалиди 

Изображение - 2386

В края на пл. "Свобода" ще могат да паркират 19 автомобила, плюс едно инвалидно място

Изображение - 2387

Пред хотел "Севлиево плаза" са предвидени 20 места, на кръстовището на ул. "Мара Белчева" и ул. "Стефан Пешев" с 14 места и две места за инвалиди

 

 

 

 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!