Търсене

Кой ще вземе четвъртия мандат в Габрово? Може да е "Величие"

Емилия Димитрова
"Прозрачност без граници" пита какво прави МВнР за гар

Партия "Величие" е една от формациите на тези парламентарни избори, която би могла да изпрати свой представител в новия български парламент. 

Вечният въпрос в Габрово преди всеки вот е кой ще вземе четвъртия мандат?

Въпреки по-слабите резултати на основните претенденти за следващото Народно събрание, няма съмнение, че ГЕРБ-СДС, "Възраждане" и ПП-ДБ ще получат по едно депутатско място. Това означава, че новите депутати от габровски избирателен район всъщност не са нови - Томислав Дончев, Даниел Петров и Явор Божанков пак ще седнат на депутатска банка. 

В пленарна зала би могъл да седне Пенко Василев, водач на листата на партия "Величие".

Почти изключено е четвъртият депутат да е от БСП, тъй като партията има сериозни проблеми с недостиг на гласове в други избирателни райони и вотът от преразпределението вероятно ще бъде насочен към многомандатни изборни райони, ако се съди по разсъжденията на социалисти.  

Малко вероятно, но не и невъзможно е ДПС да получат мандат, въпреки че имат под две хиляди гласа от Габрово. Филм с подобен сюжет вече е гледан. 

ИТН има в Габрово повече гласове от ДПС и "Величие", което означава, че и те имат шанс за мандат с гласове от преразпределението. 

Всъщност вотът за всички формации, сочени като вероятни носители на четвъртия габровски мандат, е близък, което на този етап прави прогнозите трудни.  

 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Избори за членове на Европейски парламент и за Народно събрание на 9 юни 2024 г.