Търсене

Ново улично осветление ще имат севлиевски села по Плана за възстановяване и устойчивост

Севлиево онлайн
Ново улично осветление ще имат севлиевски села по Плана за възстановяване и устойчивост
Община Севлиево е попдписала договор с Министерството на енергетиката за изпълнение на проект, по който ще се рехабилитира и модернизира уличното осветление в селата Богатово, Добромирка, Кормянско, Ряховците, Сенник и Шумата, информират от администрацията. 
 
Проектното решение предвижда подмяна на осветителни тела и кабелни трасета, въвеждане на системи за мониторинг и автоматичино управление на системите за външно изкуствено осветление, както и изграждане на фотоволтаични съоръжения за захранване на осветителни системи с ел. енергия. Целта е по-добра енергийна ефективност, но и повече удобсдтво за живеещите в селата.
 
По данни на Общината изпълнението на проекта ще доведе до годишни енергийни спестявания с 458.52 MWh/y, ще намали бюджетните разходи за електроенергия и вредните емисии, като едновременно с това ще се повиши и качеството на живот на населението. 
 
Срокът за изпълнение на проекта е до 18 месеца, но не по-късно от 31.03.2025 г.
 
Проектът е по Национален план за възстановяване и устойчивост, BG-RRP-4.025 – Подкрепа за енергийно ефективни системи за улично осветление – Покана 1. Договорът бе подписан между Министерството на Енергетиката и Община Севлиево.
Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Избори за членове на Европейски парламент и за Народно събрание на 9 юни 2024 г.