Търсене

Областните управители от Северен централен район с обща туристическа концепция

Областните управители от Северен централен район с обща туристическа концепция

Областният управител на Габрово Ралица Манолова представя забележителностите в региона, снимка: Областна администрация Габрово

Областният управител Ралица Манолова и главен експерт Михаела Стоянова участваха в работна среща с областните управители от Северен централен регион, по време на която беше обсъден план за съвместни дейности в сферата на туризма. Целта е активно сътрудничество и развитие на потенциала на туризма в областите Габрово, Велико Търново, Разград, Русе и Силистра.

Изображение - 10526Всяка област представи и с дипляни исторически и културни забележителности, снимка: Областна администрация Габрово По време на срещата управителят на всяка област представи най-атрактивните туристически обекти, събития, любопитни факти, видове туризъм и места за настаняване. В рамките на дискусията областните управители и техните експерти набелязаха и конкретни стъпки за реализация на обща концепция за рекламиране на Северен централен регион и промотиране на съвместен туристически продукт. Предложено беше създаване на обща фейсбук страница, където да се споделят и популяризират предстоящи събития в музеите и забележителностите. Обсъдени бяха възможности и за общи фестивали, изработване на общо туристическо лого, комбинирани билети за вход за забележителности от петте области.

В рамките на посещението си в Разград, областните управители разгледаха археологическия резерват „Абритус“. Символично оставиха брошури от забележителности от различните области в разградския музей като начало на идеята да се рекламира региона пред румънски туристи и да се насърчи обмена на туристи между областите. Като част от своята еднодневна визита областните управители посетиха и спортната база на ФК „Лудогорец“, а накрая си тръгнаха с подарък - картина на забележителност от област Разград, нарисувана от деца.

Първата стъпка към общи действия между областите в Северен централен район беше направена в началото на февруари. Тогава областните управители на Габрово и Разград Ралица Манолова и д-р Дeян Димитров се договориха за бъдещо сътрудничество в областта на туризма, което да разкрива потенциала на областите Габрово, Велико Търново, Русе, Разград и Силистра. А идеята е на областния управител на Разград Диян Димитров, получила подкрепата и на останалите му колеги. 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Избори за кмет на община, общински съветници и кметове на кметства на 29 октомври 2023 г.