От 9 до 13 септември е Седмицата на пожарна безопасност
Всяка година преди 14 септември в РСПБЗН Севлиево правят демонстрации пред деца от детските градини, снимка: архив 2018 г.

Идната седмица, от 9 до 13 септември, в Районната служба за пожарна безопасност и защита на населението ще се проведе традиционната седмица на пожарната безопасност. Тя се провежда всяка година по това време и е в чест на професионалния празник на българските пожарникари - 14 септември. 

По този в дните 9, 10, 11 и 13 септември, от 9.30 до 12.00 ч. в РСПБЗН - Севлиево ще бъдат дни на отворените врати и приемна за граждани. В същите дни гражданите могат да ползват осигурения дежурен телефон 0675/3-31-35, на който да споделят мнения, да направят предложения, да отправят пожелания или споделят нещо във връзка с пожарната безопасност. 

На 12 септември от 10.00 ч. служителите на севлиевската пожарна служба отново ще бъдат на разположение на децата от детските градини, но и на всички граждани, които желаят да наблюдават демонстрации на видовете и възможностите на противопожарната техника, съоръжения, оборудване и защитни средства, с които разполага РСПБЗН – Севлиево. Същия ден от службата ще дадат брифинг за местните медии.   

През Седмицата на пожарната безопасност се организира доброволна дарителска кампания сред служителите от РСПБЗН - Севлиево за подпомагане на деца на загиналите и пострадали при изпълнение на служебния си дълг пожар­никари, както и набиране на младежи на възраст от 12 до 16 години на доброволен принцип за състезанията на младежките противопожарни отряди ”Млад огнеборец”, провеждани съгласно международните правила на CTIF.

От Районната служба за пожарна безопасност честитят в аванс професионалния празник на своите бивши и настоящи служители и техните семейства! 

Резолюция на ЕП предупреждава, че свободата на медиите се влошава
Общество
Учениците от Севлиево се връщат в клас в понеделник
Общество
In memoriam: Почина Йорданка Костадинова
Общество
"Български пощи" приемат писма до Дядо Коледа до 12 декември
Общество
Още две седмици без петъчен пазар в Севлиево
Общество
С два дни закъснение МТСП публикува кои родители ще бъдат подпомогнати
Общество
Изпращаме днес Цветан Цонев
Общество
Как Асоциацията по ВиК Габрово се оказа куха откъм дейност
Общество
До второ нареждане Севлиево е без петъчен пазар
Общество
In memoriam: Напусна ни Цветан Цонев (Цъфа)
Общество
Като преди сто години сенничани се обединиха за църквата си
Общество
Дете е простреляно от преправена въздушна пушка, произвела изстрел
Общество
Временно се спира автобусът по линията Севлиево-В. Търново
Общество
С 8% по-високи цени на природния газ обяви "Севлиевогаз" от 1 ноември
Общество
През октомври са станали 59 катастрофи с 15 ранени и един загинал
Общество
Претупан акт от общинари спаси горски нарушител от глоба
Общество