От 9 до 13 септември е Седмицата на пожарна безопасност
Всяка година преди 14 септември в РСПБЗН Севлиево правят демонстрации пред деца от детските градини, снимка: архив 2018 г.

Идната седмица, от 9 до 13 септември, в Районната служба за пожарна безопасност и защита на населението ще се проведе традиционната седмица на пожарната безопасност. Тя се провежда всяка година по това време и е в чест на професионалния празник на българските пожарникари - 14 септември. 

По този в дните 9, 10, 11 и 13 септември, от 9.30 до 12.00 ч. в РСПБЗН - Севлиево ще бъдат дни на отворените врати и приемна за граждани. В същите дни гражданите могат да ползват осигурения дежурен телефон 0675/3-31-35, на който да споделят мнения, да направят предложения, да отправят пожелания или споделят нещо във връзка с пожарната безопасност. 

На 12 септември от 10.00 ч. служителите на севлиевската пожарна служба отново ще бъдат на разположение на децата от детските градини, но и на всички граждани, които желаят да наблюдават демонстрации на видовете и възможностите на противопожарната техника, съоръжения, оборудване и защитни средства, с които разполага РСПБЗН – Севлиево. Същия ден от службата ще дадат брифинг за местните медии.   

През Седмицата на пожарната безопасност се организира доброволна дарителска кампания сред служителите от РСПБЗН - Севлиево за подпомагане на деца на загиналите и пострадали при изпълнение на служебния си дълг пожар­никари, както и набиране на младежи на възраст от 12 до 16 години на доброволен принцип за състезанията на младежките противопожарни отряди ”Млад огнеборец”, провеждани съгласно международните правила на CTIF.

От Районната служба за пожарна безопасност честитят в аванс професионалния празник на своите бивши и настоящи служители и техните семейства! 

Само област Габрово е без заболели диви свине в рамките на СЦДП
Общество
От 9 до 13 септември е Седмицата на пожарна безопасност
Общество
Спират тока заради ремонти, вижте къде
Общество
Условна присъда за „случая Чакала“
Общество
Как кметът на Дряново се похвали, че е сключил противозаконен договор за 3.6 млн. лв.
Общество
Започна изплащането на обезщетенията за умъртвени прасета
Общество
„Емоционална интелигентност" - курс за деца в начална училищна възраст
Общество
Втора родова среща събра потомците на рода Паручите в с. П. Славейков
Общество
Да превърнем биоотпадъците в компост
Общество
Отбелязваме 134 г. от Съединението
Общество
Собственик на прасе: Чумата влезе в надпреварата за местна власт
Общество
Днес без вода са селата, захранвани от етернитовия водопровод
Общество
Предпразнично пожарникари показаха техника и умения пред деца
Общество
Мирянин моли Светия синод за мерки срещу игумена на Батошевския манастир
Общество
МРРБ въвежда 8 нови знака по пътищата
Общество
Кметовете - в главната роля в сагата африканска чума
Общество