Търсене

От фотоклуб "Севлиево" отправят провокация към зрителите - откриват безтематична изложба

Емилия Димитрова
От фотоклуб

Снимка: Pixabay

Изложба фотографии, дело на фотографите от фотоклуб "Севлиево", ще бъде открита тази сряда, на 14 декември, от 18 ч. в Бялата галерия на Читалище "Развитие-1870".

Изложбата този път няма име, а фотографите къде на шега, къде серозно, са я нарекли безтематична. "Това, разбира се, не означава, че творбите, които ще покажем нямат тема, напротив всяка от тях носи своя неповторим дух", казват авторите на фотографии в поканата за изложбата. 

Решението за така наречената безтематична изложба се корени в желанието на фотографите да провокират въображението на зрителите, защото вярват, че всеки може да открие нещо за себе си в снимките, които ще бъдат показани. 

Изключително богата на изяви и творчески търсения беше отиващата си година за любителите фотографи. През юли те откриха изложбата "Как се виждам, без да се виждам - метафоричен автопортрет”, кото бе директен поглед вътре в човека, стоящ зад камерата, но показан по елегантен начин, без да се вижда физически. 

През септември в друга изложба, наречена "Изоставените..." намериха място над 70 фотографии, запечатали спомени за отминали времена, събития и преживявания. 

Последваха фотоконкурсът "Ежедневни чудеса" и кулминацията за тази година - „Фотографски срещи Севлиево 2022 – „Истории в кадър...”, за които може да прочетете тук, тук и тук

Последната изява на фотографите от фотоклуб "Севлиево" е своеобразна ретроспекция на свършеното през годината, но с уговорката, че почитателите на фотографията ще намерят своята тема и ще поставят своята рамка на творбите, които ще видят на 14 декември. Защото всъщност това е и силата на всяко изкуство - всеки да открива нещо за себе си в него. Тогава изкуството и неговата публика ставата едно цяло и тържествува хармонията. 

 

 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Избори за членове на Европейски парламент и за Народно събрание на 9 юни 2024 г.