Пожарникарите показаха пред деца как се реагира при инциденти
Деца бяха гости на екипа на РСПБЗН Севлиево в начерението на професионалния празник на пожарникарите

В навечерието на професионалния празник на българските пожарникари 14 септември в Районната служба за пожарна безопасност и защита на населението в Севлиево бяха проведени традиционните демонстрации на реакция при ситуации и възможностите на техниката на Службата. И традиционно демонстрациите бяха предимно за деца от детските градини, които с блеснали очи наблюдаваха симулацията на действия при пожар. 

Демонстрациите се провеждат в Седмицата на пожарната безопасност, която РСПБЗН Севлиево обяви в началото на седмицата. 

Спокойна година отчита севлиевската противопожарна служба на фона на бедствени ситуации в други райони на страната, отчете главен инспектор Христо Банков, началник на севлиевската противопожарна служба. На 178 сигнала за произшествия са реагирали огнеборците, от тях двайсет са ликвидираните пожари с материални загуби, 78 пожара без щети, предимно сухи треви, храсти и отпадъци и 73 аварийно-спасителни дейности при катастрофи, отводнявания, отстраняване на опасни предмети и оказване на техническа помощ. Спрямо миналата година, когато е имало 220 произшествия, службата в Севлиево отчита намаляването им. 

Най-често пожари в региона възникват заради късо съединение сочи статистиката, изготвена от Христо Банков. Има и пожари, причинени от техническа неизправност, небрежност при боравене с огън, неправилно използване на уреди, но и умисъл. 

По случай професионалния си празник пожарникарите от РСПБЗН Севлиево отчитат добрата работа на колегите им, осъществяващи държавен противопожарен контрол на територията на общината. От началото на годината по линията на този вид контрол са извършени четири комплексни, 174 контролни и 42 тематични проверки в обекти, но и проверки за изпълнени предписания и такива с други ведомства. 

Не е за пренебрегване и дейността на младежките противопожарни отряди "Млад огнеборец". Подготвени бяха пет отбора от училища в общината, а отборът на ПГМЕТ "Ген. Иван Бъчваров" стана общински и областен първенеце и предстои да защити област Габрово на националното състезание, което ще се проведе в края на този месец в курорта "Албена". 

Община Севлиево има 30 жилища, 24 отдава под наем
Общество
До края на януари БЧК раздава хранителни помощи
Общество
Катастрофа край с. Сенник, пострадал е един от водачите
Общество
Новият данък МПС: какво се променя в Севлиево?
Общество
Временно е спряно издаването на документи за самоличност
Общество
Втори ден студ в Севлиево - минус 19 градуса
Общество
Утре е Богоявление. В 11.00 ч. хвърлят кръста от моста на р. Росица
Общество
Заверка "апостил" вече правят в областната администрация
Общество
Мъж изгоря при пожар в дома си с. Сенник
Общество
Симеон Спасов извади богоявленския кръст в Севлиево
Общество
Пияни зад волана: единият с 2.05, другият с 1.69 промила
Общество
Бебе почина от изгаряне в Габрово
Общество
Циркът "електронни винетки" - 33% измама, 100% некадърност
Общество
Севлиево е в „Черна книга за правителственото разхищение 2018“
Общество
Денят на данъчната свобода през 2019 г. e 18 май
Общество
Възможни са нарушения във водоподаването заради авария
Общество