Търсене

Проектът за спортна зала "Севлиево" е одобрен за финансиране, обяви председателят на "Севлиево 21 век" Марияна Петрова

Севлиево онлайн
Проектът за спортна зала

Община Севлиево е направила предложение към Министерство на финансите за включване на проекта за нова спортна зала в Севлиево за финансиране през 2024 г. чрез републиканския бюджет. Средствата за построяването на залата ще бъдат част от капиталовата програма за общините, а предложението е одобрено. Това обяви председателят на бизнес сдружение "Севлиево 21 век" Марияна Петрова по време на годишното отчетно събрание на неправителствената организация. 

Петрова се отчете пред членовете на сдружението за свършеното до момента по реализация на проекта, който е идея на сдружението на бизнеса, но се изпълнява с подкрепата на Община Севлиево. 

Техническият проект за нова спортна зала в Севлиево е готов, изграждането ще струва почти 3 млн. лв. - тук. 

През този месец представители на "Севлиево 21 век" са поставили конкретни въпроси относно изпълнението на проекта пред зам.- кмета на Севлиево Невена Тодорова и главния архитект на общината арх. Иван Узунов. На срещата между двете страни отново е разгледан техническия проект за залата, а целта е била да се изяснят детайли от реализацията като настилка, обезопасяване, отопление и аспириране на сградата, както и опции за наблюдаване на тренировъчния процес от външни посетители, обясни Марияна Петрова пред членовете на "Севлиево 21 век".

Следващите стъпки са провеждането на процедури за избор на изпълнител, строителен надзор за обекта, както и очакване на покана за споразумение за получаване на финансирането.

На благотворителна вечер членовете на "Севлиево 21 век" събраха 62 хил. лв. за новата спортна зала в Севлиево - тук

Проектът за нова спортна зала предвижда тя да бъде изградена в парк "Казармите". Разгърнатата застроена площ е планирана от 1498 м2. В залата ще могат да се провеждат тренировки по мини футбол, баскетбол, хандбал и волейбол. Основната идея е да се създаде зала с покрита площ 24/48 м и светла височина 10 м. Планирано е залата да може да се ползва от два отбора по различни спортове в съвместен тренировъчен режим. На база на готовият технически проект архитектът на Община Севлиево е издал разрешение за строеж. 

Общата прогнозна стойност на строителството и и строителния надзор е 2.9 млн. лв. с ДДС. 

Сдружението на бизнеса "Севлиево 21 век" навлезе в четвъртото си десетилетие, след като през декември 2023 г. бяха отбелязани 30 години от създаването му. Годината премина под знака на юбилея с поредица от инициативи. Част от тях са традиционна част от портфолиото на организацията, други бяха инициирани в чест на кръглата годишнина.

В сдружението членуват 48 юридически и 6 физически лица, плюс един почетен член. 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!