Протест: автобусите в община Севлиево карат без винетки
Боевски заяви, че спира да купува седмични винетки, ако няма алтернатива, снимка: скрийншот NOVA

от Емилия Димитрова

В знак на протест срещу рекета от страна на държавата, която принуди собствениците на коли за товарен и пътнически превоз да купуват само едноседмични винетки, колите, които изпълняват линиите от общинската транспортна схема на община Севлиево пътуват без винетки. "Няма да приема, че отивайки на пазар искам да си купя краставица, а търговецът ще ми каже: купи си ряпа!", коментира образно ситуацията Пламен Боевски, собственик на фирмата, която изпълнява 80% от лините в общината. 

Боевски е категоричен, че докато държавата не му предостави възможност да купува годишни винетки, няма да промени решението си колите му да карат без стикерите. Няма притеснения и от глоби, защото е убеден, че не той, а държавата е тази, която не изпълнява ангажиментите си.

Пред "Севлиево онлайн" Боевски обяви още на 19 юли, че ако до 15 дни няма отговор от АПИ кога ще може да купи годишна винетка за автобусите си, спира да изпълнява линиите. Неговите автобуси превозват пътуващите до повечето села в община Севлиево. Той е твърдо решен да не отстъпи пред намерението си да блокира изпълнението на линиите и обеща, че ако се стигне до това, ще събере пътниците на автогарата и лично ще им обясни защо предприема крайната мярка. 

Хората не са виновни, но в крайна сметка те ще бъдат потърпевши, както обикновено става в държавата ни, каза той пред "Севлиево онлайн". И обясни, че дава 15 дни на АПИ да му отговори на изпратеното на 19 юли т.г. писмо, дали може да закупи годишни винетки за колите си от август. Ако до 1 август нямам отговор, спирам да изпълнявам курсовете, въпреки, че имам договор с Община Севлиево, зарече се превозвачът, като каза че предпочита да плати неустойката по договора, вместо да бъде рекетиран да купува само седмични винетки.

Седмичната винетка за колите на Боевски струва 40 лв. Месечната е 80 лв., годишната - 800 лв. Ако купува само седмични витеки, от фирмата му ще излизат по 25 лв. на седмица на автобус повече, което неминуемо ще доведе до големи загуби, а защо не и фалит, тъй като е известно, че междуселските линии не са печеливши. 

 

Клиент на "Хелиос" от Силистра спечели автомобил Форд Фокус
Бизнес
Животоподдържаща апаратура закупи "Севлиево 21 век" за болницата
Бизнес
Златен медал за качество за санитарните продукти Ideal Standard и Vidima
Бизнес
31 300 лв. събра "Севлиево 21 век" за МБАЛ "Д-р Ст. Христов"
Бизнес
Конкурсът „Баня на годината“ отличи най-оригиналните дизайнерски проекти
Бизнес
"Хелиос" осигурява дежурен екип в един от обектите си
Бизнес
Общината няма да разпределя дивидент от търговските си дружества
Бизнес
"Севлиево 21 век" обявява дарителска кампания заради Covid 19
Бизнес
Три торти, трима акционери и тиха наздравица белязаха 30 години "Хелиос" АД
Бизнес
Севлиевска фирма за бельо започна да шие предпазни маски
Бизнес
Късметлията на "Хелиос" днес си тръгна със спечеления автомобил
Бизнес
Дарението на "Севлиево 21 век" за болницата пристигна, след Великден влиза в употреба
Бизнес
Едноличните търговци внасят осигурителни вноски до 30 юни
Бизнес
Lidl и Kаufland даряват 300 хил. лева за купуването на респиратори
Бизнес
НАП няма да спре да запечатва обекти, но ще бъде снизходителна
Бизнес
От днес обектите на "Хелиос" АД работят с обичайното работно време
Бизнес