Протест: автобусите в община Севлиево карат без винетки
Боевски заяви, че спира да купува седмични винетки, ако няма алтернатива, снимка: скрийншот NOVA

от Емилия Димитрова

В знак на протест срещу рекета от страна на държавата, която принуди собствениците на коли за товарен и пътнически превоз да купуват само едноседмични винетки, колите, които изпълняват линиите от общинската транспортна схема на община Севлиево пътуват без винетки. "Няма да приема, че отивайки на пазар искам да си купя краставица, а търговецът ще ми каже: купи си ряпа!", коментира образно ситуацията Пламен Боевски, собственик на фирмата, която изпълнява 80% от лините в общината. 

Боевски е категоричен, че докато държавата не му предостави възможност да купува годишни винетки, няма да промени решението си колите му да карат без стикерите. Няма притеснения и от глоби, защото е убеден, че не той, а държавата е тази, която не изпълнява ангажиментите си.

Пред "Севлиево онлайн" Боевски обяви още на 19 юли, че ако до 15 дни няма отговор от АПИ кога ще може да купи годишна винетка за автобусите си, спира да изпълнява линиите. Неговите автобуси превозват пътуващите до повечето села в община Севлиево. Той е твърдо решен да не отстъпи пред намерението си да блокира изпълнението на линиите и обеща, че ако се стигне до това, ще събере пътниците на автогарата и лично ще им обясни защо предприема крайната мярка. 

Хората не са виновни, но в крайна сметка те ще бъдат потърпевши, както обикновено става в държавата ни, каза той пред "Севлиево онлайн". И обясни, че дава 15 дни на АПИ да му отговори на изпратеното на 19 юли т.г. писмо, дали може да закупи годишни винетки за колите си от август. Ако до 1 август нямам отговор, спирам да изпълнявам курсовете, въпреки, че имам договор с Община Севлиево, зарече се превозвачът, като каза че предпочита да плати неустойката по договора, вместо да бъде рекетиран да купува само седмични винетки.

Седмичната винетка за колите на Боевски струва 40 лв. Месечната е 80 лв., годишната - 800 лв. Ако купува само седмични витеки, от фирмата му ще излизат по 25 лв. на седмица на автобус повече, което неминуемо ще доведе до големи загуби, а защо не и фалит, тъй като е известно, че междуселските линии не са печеливши. 

 

И тази събота LIDL Севлиево отваря врати за търсещите кариерни възможности
Бизнес
Бизнесът събра 21 500 лв. за ремонт на двора на Детски комплекс
Бизнес
"Идеал Стандарт – Видима" продължава да расте, с 5% през 2018 г.
Бизнес
Второ място за Севлиево от от спортния работнически фестивал
Бизнес
ЗАПОВЯДАЙ НА ПЪРВИЯ ДЕН НА КАРИЕРАТА В МАГАЗИН LIDL СЕВЛИЕВО
Бизнес
Кои дружества в Севлиево са в топ 100 на най-големите компании
Бизнес
С. Георгиева: Хората са в основата на растежа на компаниите
Бизнес
Светлана Георгиева е лектор в "Двигатели на растежа"
Бизнес
IDEAL STANDARD е любима марка на българите в стоки за бита
Бизнес
Мария Петрова поема Ротари клуб Севлиево за следваща година
Бизнес
От стажант до изпълнителен директор - Ярослав Дончев 25 г. по-късно
Бизнес
Каузата на Ротари Севлиево за 2019 г. - нова детска площадка
Бизнес
Превозвач се закани да спре автобусите си заради хаоса с винетките
Бизнес
Депото за отпадъци е с нов управител от вчера
Бизнес
„Идеал Стандарт-Видима“ - на изложението „Образование и кариера“
Бизнес
Протест: автобусите в община Севлиево карат без винетки
Бизнес