Търсене

Ще се мре по списък, ред да има

Ще се мре по списък, ред да има

Ще се мре по списък, ред да има – този коментар прочетох под поредната публикация за безумната заповед на Пламена Христова – директор на Общинско предприятие „Обреди“ в Севлиево, която ограничава погребенията в града до три на ден. "По този начин се създава един ред. И този ред хората вече са го научили и това са определени часове за погребенията и се създава една традиция", заяви  г-жа Христова пред Нова телевизия. А от Общината още не са излезли с официална позиция по скандала, който Пламена Христова сътвори. Което е странно, защото от една седмица са обект на нападки както в социалните мрежи, така и в медиите и мълчанието оттам едва ли означава, че няма какво да коментират, а по-скоро, че коментарите не им изнасят. А според правилника за дейността на предприятие „Обреди“ неговият директор е пряко подчинен на кмета на община Севлиево, което прави отговорността за въпросната заповед споделена.

Самата Пламена Христова също не обелва и дума в своя защита. А sevlievo-online.com бе от медиите, които й предложиха трибуна, за да обясни скандалната си заповед и бъдещите намерения на поста.

Припомняме, че още в понеделник изпратихме на г-жа Христова въпроси, а тя обеща в сряда до обяд да върне отговорите.  В сряда следобед каза, че й остават минутки, докато пусне имейла, но до днес, петък, отговорите не са пристигнали, нямаме връзка и по телефон. Ето какво попитахме Пламена Христова:

- Какво провокира издаването на ограничителна заповед за броя погребения, които могат да се извършват дневно в Севлиево?

- Наясно ли сте с обществото неодобрение на заповедта и възнамерявате ли да я отмените?

- Как бяхте избрана за директор на ОП „Обреди“? Каква бе конкуренцията и измежду колко души бяхте избрана?

- Имате ли представа зашо липсва публичност за конкурсната процедура? Назначението Ви политическо ли е?

- Какво сте работила преди да бъдете назначена за директор на общинските обреди?

- Какво е най-належащо да се направи по отношение на обредната дейност в общината?

- Поддържката на гробищните паркове винаги е била обект на критика. Имате ли идеи как бихме удовлетворили изискванията на севлиевци за поддържане на двата парка?

- Какви промени в обредната дейност планирате в близко и по-далечно бъдеще?

- С каква заплата сте назначена?

Така след думите на Бойко Борисов, че в Севлиево да намериш къпан човек е трудна работа, сега ще спрягат града ни с това ,че мрем по график, за да създаваме традиция.

Очакваме Пламена Христова все пак да подходи отговорно, както се очаква от лице, заемащо публична длъжност и отговори на поставените й въпроси.  

 

свързани статии:

 Директорът на ОП „Обреди“ - в конфликт на интереси?

Директорът на "Обреди": само три погребения на ден в Севлиево

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Избори за кмет на община, общински съветници и кметове на кметства на 29 октомври 2023 г.