Викат огнеборците за ловене на папагал, до чистене на гараж

Севлиевските пожарникари на практика са момчета за всичко. Освен на фалшиви сигнали, те са викани за всякакви странни "инциденти", сподели началникът на Районната противопожарна служба главен инспектор Христо Банков днес, на среща с медиите по случай професионалния празник на огнеборците. 

Къде сериозно, къде през смях, Банков сподели някои от случаите, при които момчетата са търсени за съдействие. Някои наистина са фрапантни. Като изхвръкнал от клетката си папагал в един от жилищните блокове на Севлиево. Собственичката на пернатото се обадила в Пожарната и настояла да дойде техен човек, за да го хване. Само че папагалът не се виждал никъде. Докато изпратеният пожарникар не ритнал неволно гума на паркиран пред блока автомобил и папагалът не литнал оттам. Само благодарени на бързата си реакция пожарникарят успял да хване птицата, която го захапала за ръкавицата и не се пускала. 

Друг път огнеборците били извикани да изпомпят около два пръста вода от гараж. Водата била малко и можела да се изрине с метла, но собственичката настоявала това да стане с противипожарна техника. 

Случаите на стършели и змии в противопожарната служба са ежедневие, както и спасяването на кучета и котки. А фалшивите сигнали от началото на годината са седем. Последният бил от снощи, когато някой решил да се пошегува и изпратил огнеборците на адрес, на който нямало нито пожар, нито инцидент. 

Професионалният празник на българските пожарникари е утре, 14 септември. Той се чества официално от 1995 г. и е продължение на традицията, чието начало е положено на 14 септември 1905 г. в София, когато е проведен първия в страната пожарникарски събор по инициатива на пожарникарските команди в София, Пловдив, бургас, Пазарджик и Асеновград. 

 

 

Граждани съобщават за добра промяна в храната от Патронажа
Общество
Съдът решава има ли виновен за газовия взрив от 2014 г.
Общество
Викат огнеборците за ловене на папагал, до чистене на гараж
Общество
Дни на отворените врати в РСПБЗН идната седмица
Общество
Двама пострадаха в катастрофа на разклона за с. Ряховците
Общество
Севлиево е в корупционна схема, според разследване на "Биволъ"
Общество
Общината тегли кредит от 1.2 млн. лв. за довършването на проекти
Общество
Мотоциклетист от Севлиево загина в прохода Хаинбоаз
Общество
Жена от Севлиево изпадна от автомобил и почина на място
Общество
Първокласниците тази година - рекордно малко
Общество
Режим на водата в община Севлиево от днес
Общество
В Севлиевско се сечало най-масово, според директора на РДГ- В. Търново
Общество
Пожарникарите показаха пред деца как се реагира при инциденти
Общество
Кои са паркоместата в синята зона за паркиране?
Общество
В Севлиево ще усвоят 90 хил. лв., отварят се към гражданите
Общество
Украса на Хаджиколювата мааза - задача за млади каменоделци
Общество