„Зад ъгъла на морето“ представя Антон Гошев в галерия "Видима"
Антон Гошев получава трета награда в конкурса "Създаваме заедно" от изп. директор на Завода за санитарна арматура Емил Гатев

Антон Гошев, носител на трета награда от юбилейния конкурс-изложба на галерия "Видима", посветена на 80 г. от създаването на "Идеал Стандарт-Видима", гостува със своя самостоятелна изложба на галерия "Видима" идната седмица.

Антон Гошев е абстракционист, един от доказаните съвременни български художници, лесно разпознаваем с уникалния си и неподражаем художествен изказ. Изключително талантлив, той винаги успява да удиви със своите творби. Спечелил признанието както на публиката, така и на критиците, Гошев е един от авторите, които не рисуват просто картина, а с всеки замах на четката разказват история. Цветовете при него са ярки, формите символични, а внушенията многопластови. Платната преливат от позитивизъм и енергия, която се усеща в ярките контрастни цветове.

Най-мащабната изложба в историята на галерия "Видима" организират от "Идеал Стандарт-Видима" и галерията. Изложбата е под мотото, под коего преминават инициативите от тазгодишните чествания на "Идеал Стандарт-Видима" - "85 години създаваме заедно" и са посветени на юбилея на компанията.

В изложбата, която ще видят ценителите на изкуството от Севлиево, цялата тази експресивност се балансира и от няколко почти монохромни произведения, внушаващи медитативно спокойствие и философска одухотвореност. Гошев определя картините си като лирични абстракции с фигуративни елементи. „Обичам единствено да насочвам зрителя, останалото оставям на неговото въображение. Свободата е водещото нещо в изкуството.”, казва творецът.

Роден е през 1970 г. в Благоевград. Oт 1995 г. дo сега имa десетки самостоятелни изяви в страната и чужбина. Носител е на множество награди и номинации. Конкретен повод за неговото представяне в Севлиево също е в следствие на награда.

В конкурса за живопис „Създаваме заедно“ от края на миналата година, Антон Гошев зае трето място със своята твобра „Зад ъгъла на морето“. Така е озаглавена и предстоящата изложба. С носталгия към отминаващото лято, лятото на 2020 година, странно и почти несъстояло се предвид извънредната обстановка, посетителите ще открият в картините на художника неговият начин да визуализира представите си за онова, което остава като спомен от един отминал сезон – чувства, емоции, аромати, мечти, блянове. Морето, останало някъде там зад ъгъла ще ни очаква да се завърнем отново, а дотогава можем да надникнем зад  вратите на галерията и да се потопим в крайбрежните чувства на художника.

 

Читалището обявява конкурс за поезия, посветен на Пеньо Пенев
Култура
Георги Тошев представя в Севлиево "Георги Парцалев. Хамлет от град Левски"
Култура
"Перфектната сватба" - смях до сълзи, в Севлиево на 5 октомври
Култура
Галерия "Видима" представя "Фрагменти" на Цветан Казанджиев
Култура
Галерия "Видима" открива изложба в Дряново с творби от фонда
Култура
НЧ "Развитие-1870" обяви наградите в конкурс, провокиран от Пеньо Пенев
Култура
Теодора Маринова е победител в седмия пленер на "Хелиос" АД
Култура
Пътуващ фестивал „Улицата“ гостува на 15-ия Празник на тиквата
Култура
Мариета Конова представя „Спомени от вчера" в галерия „Видима“
Култура
Работилница за портрети „отвори“ Диляна Гергова в Севлиево
Култура
Музеят на хумора представя "Георги Парцалев. Хамлет от гр. Левски"
Култура
Представителна изложба „100 години Тревненска школа“ се открива този петък
Култура
Кът за поезия в парк "Черничките", идеята е на Интеракт клуб
Култура
„Зад ъгъла на морето“ представя Антон Гошев в галерия "Видима"
Култура
Васко Василев представя "20 пейзажа от с. Горна Росица"
Култура
В галерия "Видима" се открива изложба на Диян Димитров
Култура