Търсене

„Зад ъгъла на морето“ представя Антон Гошев в галерия "Видима"

„Зад ъгъла на морето“ представя Антон Гошев в галерия "Види

Антон Гошев получава трета награда в конкурса "Създаваме заедно" от изп. директор на Завода за санитарна арматура Емил Гатев

Антон Гошев, носител на трета награда от юбилейния конкурс-изложба на галерия "Видима", посветена на 80 г. от създаването на "Идеал Стандарт-Видима", гостува със своя самостоятелна изложба на галерия "Видима" идната седмица.

Антон Гошев е абстракционист, един от доказаните съвременни български художници, лесно разпознаваем с уникалния си и неподражаем художествен изказ. Изключително талантлив, той винаги успява да удиви със своите творби. Спечелил признанието както на публиката, така и на критиците, Гошев е един от авторите, които не рисуват просто картина, а с всеки замах на четката разказват история. Цветовете при него са ярки, формите символични, а внушенията многопластови. Платната преливат от позитивизъм и енергия, която се усеща в ярките контрастни цветове.

[[https://www.sevlievo-online.com/statii/85-hudozhnitsi-sazdavat-zaedno-za-85-g-ideal-standart-vidima-4359]]

В изложбата, която ще видят ценителите на изкуството от Севлиево, цялата тази експресивност се балансира и от няколко почти монохромни произведения, внушаващи медитативно спокойствие и философска одухотвореност. Гошев определя картините си като лирични абстракции с фигуративни елементи. „Обичам единствено да насочвам зрителя, останалото оставям на неговото въображение. Свободата е водещото нещо в изкуството.”, казва творецът.

Роден е през 1970 г. в Благоевград. Oт 1995 г. дo сега имa десетки самостоятелни изяви в страната и чужбина. Носител е на множество награди и номинации. Конкретен повод за неговото представяне в Севлиево също е в следствие на награда.

Изображение - 3257 В конкурса за живопис „Създаваме заедно“ от края на миналата година, Антон Гошев зае трето място със своята твобра „Зад ъгъла на морето“. Така е озаглавена и предстоящата изложба. С носталгия към отминаващото лято, лятото на 2020 година, странно и почти несъстояло се предвид извънредната обстановка, посетителите ще открият в картините на художника неговият начин да визуализира представите си за онова, което остава като спомен от един отминал сезон – чувства, емоции, аромати, мечти, блянове. Морето, останало някъде там зад ъгъла ще ни очаква да се завърнем отново, а дотогава можем да надникнем зад  вратите на галерията и да се потопим в крайбрежните чувства на художника.

 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!