Как се асфалтира в с. Ряховците, показва гражданка във Фейсбук

Това е новият ни току що асфалтиран път в с. Ряховците, показва със снимки в социалната мрежа Фейсбук жителка на селото. Коментарът й е: "Браво на този, който е наредил да се остави 10 м дължина на 1м ширина неасфалтирана ивица".

Снимките предизвикаха силен отзвук и лавина от гневни коментари в мрежата. Граждани споделят, че така е и в с. Сенник и на още едно място в с. Ряховците. 

Тази вълна от негодуване идва броени дни, след като стана ясно, че фирмата, която има договор с Общината за асфалтиране, е допуснала некачествена работа в гр. Севлиево на 11 април т.г.. След като комисия е установила зле свършената работа на изпълнителя е възложено да я преправи.

Тогава бяха изкърпени улици в града докато вали, а на следващия ден водата от асфалтираните локви започна да избива над новоположения асфалт. 

Във връзка с това "Севлиево онлайн" изпрати въпроси до Община Севлиево, с които поискахме да разбарем коя е фирмата изпълнител и как ще бъде санкционирана за видимо некачественото изпълнение. Отговор до момента няма. Затова пък от Община Севлиево отговориха във Фейсбук, като обясниха, че фирмата изпълнител е "Инфрастроежи" ООД и за работата няма да й бъде заплатено. За санкции не се споменава. 

Два дни по-рано, на 10 април т.г. "Севлиево онлайн" изпрати до Община Севлиево друга серия въпроси - за неравни улици в Севлиево, по които при дъжд се образуват огромни и дълбоки завирени участъци. Попитахме кога за последно са правени ремонти на улиците, за които представихме и снимков материал, кой ги е изпълнил, на каква стойност са били и предвижда ли се нов ремонт на ремонтираните улици.

Два дни по-късно, на 12 април, в разговор с новоназначеният служител за връзки с обществеността в общинската администрация ни бе обяснено, че въпросите са препратени по компетентност и ще им бъде отговорено във възможно кратък срок. Една седмица по-късно отговор няма.  

автор: Емилия Димитрова

Новите заповеди на здравния министър не казват нищо ново
Общество
Отварят галерии, музеи и библиотеки, в Севлиево - стъпка по стъпка
Общество
Библиотеката отваря, върнатите книги под карантина за 72 часа
Общество
Област Габрово е втора в страната по застаряващо население след Видин
Общество
В Севлиево остават затворени басейните и площадките на открито
Общество
Председателят на НЧ "Развитие-1870" за 150 г. Читалище в Севлиево
Общество
Денят на Европа – 9 май: 70 години на европейска солидарност
Общество
Поставена под карантина в Перущица, се прибрала в Габрово
Общество
Денислав Богданов завоюва първо място в конкурс за рецитатори
Общество
Гражданите да не се поддават на тормоз от колекторските фирми
Общество
Габровец отишъл да си вади паспорт, докато е под карантина
Общество
Падна забраната за вендинг машини и топли витрини
Общество
Защо отсякоха здрав орех и къде е дървесината? Общината мълчи
Общество
Честит празник на буквите, словото и творчеството!
Общество
От 9 май пада ограничението за посещения на Хоталич
Общество
Община Севлиево става малко по-прозрачна, за разлика от Габрово
Общество