Как се асфалтира в с. Ряховците, показва гражданка във Фейсбук

Това е новият ни току що асфалтиран път в с. Ряховците, показва със снимки в социалната мрежа Фейсбук жителка на селото. Коментарът й е: "Браво на този, който е наредил да се остави 10 м дължина на 1м ширина неасфалтирана ивица".

Снимките предизвикаха силен отзвук и лавина от гневни коментари в мрежата. Граждани споделят, че така е и в с. Сенник и на още едно място в с. Ряховците. 

Тази вълна от негодуване идва броени дни, след като стана ясно, че фирмата, която има договор с Общината за асфалтиране, е допуснала некачествена работа в гр. Севлиево на 11 април т.г.. След като комисия е установила зле свършената работа на изпълнителя е възложено да я преправи.

Тогава бяха изкърпени улици в града докато вали, а на следващия ден водата от асфалтираните локви започна да избива над новоположения асфалт. 

Във връзка с това "Севлиево онлайн" изпрати въпроси до Община Севлиево, с които поискахме да разбарем коя е фирмата изпълнител и как ще бъде санкционирана за видимо некачественото изпълнение. Отговор до момента няма. Затова пък от Община Севлиево отговориха във Фейсбук, като обясниха, че фирмата изпълнител е "Инфрастроежи" ООД и за работата няма да й бъде заплатено. За санкции не се споменава. 

Два дни по-рано, на 10 април т.г. "Севлиево онлайн" изпрати до Община Севлиево друга серия въпроси - за неравни улици в Севлиево, по които при дъжд се образуват огромни и дълбоки завирени участъци. Попитахме кога за последно са правени ремонти на улиците, за които представихме и снимков материал, кой ги е изпълнил, на каква стойност са били и предвижда ли се нов ремонт на ремонтираните улици.

Два дни по-късно, на 12 април, в разговор с новоназначеният служител за връзки с обществеността в общинската администрация ни бе обяснено, че въпросите са препратени по компетентност и ще им бъде отговорено във възможно кратък срок. Една седмица по-късно отговор няма.  

автор: Емилия Димитрова

Повече детски усмивки след 18 май т.г.
Общество
"За повече детски усмивки" - тази събота, на площадката до ДГ "Пролет"
Общество
Камбаната в часовниковата камбанария вече бие на всеки час
Общество
МВР откри денонощна линия за изборни нарушения
Общество
Честваме 9 май пред Стената на славата в парк "Казармите"
Общество
Как се дава шанс за реабилитация в сърцето на малолетни нарушители
Общество
В нощта на музеите - живи фигури разказват истории
Общество
Нает да лъска имидж, или кого обслужва общинският Пи Ар
Общество
Толерантност, открития, удовлетворение - "Пространство за жени"
Общество
Кола блъсна дете на 5 г. в центъра на с. Млечево
Общество
Сигнал за незаконен пункт за изкупуване на охлюви се оказа фалшив
Общество
85 дървета за 85 години на "Идеал Стандарт-Видима"
Общество
Преизчисляват служебно пенсиите на работещите пенсионери
Общество
Захарно копие на Хоталич изработи Нели Христова
Общество
Онези, които не се върнаха от боя, заеха места в безсмъртния полк
Общество
Секат "опасни за преминаващите" борове по поречието на р. Росица
Общество