Как се асфалтира в с. Ряховците, показва гражданка във Фейсбук

Това е новият ни току що асфалтиран път в с. Ряховците, показва със снимки в социалната мрежа Фейсбук жителка на селото. Коментарът й е: "Браво на този, който е наредил да се остави 10 м дължина на 1м ширина неасфалтирана ивица".

Снимките предизвикаха силен отзвук и лавина от гневни коментари в мрежата. Граждани споделят, че така е и в с. Сенник и на още едно място в с. Ряховците. 

Тази вълна от негодуване идва броени дни, след като стана ясно, че фирмата, която има договор с Общината за асфалтиране, е допуснала некачествена работа в гр. Севлиево на 11 април т.г.. След като комисия е установила зле свършената работа на изпълнителя е възложено да я преправи.

Тогава бяха изкърпени улици в града докато вали, а на следващия ден водата от асфалтираните локви започна да избива над новоположения асфалт. 

Във връзка с това "Севлиево онлайн" изпрати въпроси до Община Севлиево, с които поискахме да разбарем коя е фирмата изпълнител и как ще бъде санкционирана за видимо некачественото изпълнение. Отговор до момента няма. Затова пък от Община Севлиево отговориха във Фейсбук, като обясниха, че фирмата изпълнител е "Инфрастроежи" ООД и за работата няма да й бъде заплатено. За санкции не се споменава. 

Два дни по-рано, на 10 април т.г. "Севлиево онлайн" изпрати до Община Севлиево друга серия въпроси - за неравни улици в Севлиево, по които при дъжд се образуват огромни и дълбоки завирени участъци. Попитахме кога за последно са правени ремонти на улиците, за които представихме и снимков материал, кой ги е изпълнил, на каква стойност са били и предвижда ли се нов ремонт на ремонтираните улици.

Два дни по-късно, на 12 април, в разговор с новоназначеният служител за връзки с обществеността в общинската администрация ни бе обяснено, че въпросите са препратени по компетентност и ще им бъде отговорено във възможно кратък срок. Една седмица по-късно отговор няма.  

автор: Емилия Димитрова

Жена е сложила край на живота си, скачайки от прозорец в болницата
Общество
До 7 юли т.г. можете да отчетете сами потребения ток
Общество
Жандармерия блокира Севлиево, има арестувани митнически служители
Общество
Тежката катастрофа на един сив бизнес
Общество
Обновената база на СЦДП в местността Узана посреща туристи
Общество
Аварията е локализирана, до минути токът ще бъде пуснат
Общество
Общината обяви поръчка за ремонт на административната си сграда
Общество
Уеднаквяват се заявленията за най-масовите услуги от общините
Общество
Утре, 16 юли, отбелязваме първия ден на свободата в Севлиево
Общество
Днес бе открита процедурата за избор на нов главен прокурор
Общество
Павел Неделчев става зам.-председател на Окръжния съд в Габрово
Общество
В Севлиево задължението за публикуване на информация, служи да я отказват
Общество
Голямото наводнение от 1939 г. в изложба на Историческия музей
Общество
За неизплатени заплати са най-честите сигнали до Инспекцията по труда
Общество
За днес няма планови прекъсвания на електричеството, има авария
Общество
Щетите от откриването на колеж в Дряново май са повече от ползите
Общество