Търсене

По-скоро позитивен ще е резултатът от сливането на Ideal Standard и Villeroy & Boch

Емилия Димитрова
По-скоро позитивен ще е резултатът от сливането на Ideal Standard и Villeroy & Boch

Отляво надясно: Валентин Ганев, Ян Петер Тевес, Ярослав Дончев и Мохамед Хасан - финансов директор на Ideal Standard

По-скоро позитивен ще е резултатът от обявеното преди дни сливане на „Идеал Стандарт Интернешънъл“ и Villeroy & Boch, каза вчера в Севлиево Ян Петер Тевес, главен изпълнителен директор на Идеал Стандарт Интернешънъл.

След церемонията по отбелязването на 25 години от създаването на Завода за санитарна керамика Ян Петер Тeвес, Мохамед Хасан - финансов директор на "Идеал Стандарт Интернешънъл", Ярослав Дончев - изпълнителен директор на "Идеал Стандарт-Видима" и Валентин Ганев - директор на завода за керамика, дадоха пресконференция. На въпрос какво да се очаква от придобиването на "Идеал Стандарт Интернешънъл" от  “Villeroy & Boch  Тевес прогнозира, че

за някои производства и поделения на компанията положителния резултат ще е по-голям.

Едно от тези производства е позиционираният в Севлиево Завод за санитарна арматура. Villeroy & Boch нямат такова производство, а имат желание да навлязат на този пазар и в този смисъл заводът за фитинги в Севлиево е едно голямо преимущество за тях, каза той. 

Изображение - 12677Официалните лица на церемонията по случай 25 г. завод за санитарна керамика, снимка:  

Що се отнася до Завода за санитарна керамика, той е единственият в рамките на компанията с капацитет от 2.5 млн. изделия годишно при това става въпрос за изделия с много високо качество и изключително конкурентна цена. Точно това прави завода за керамика в Севлиево единственият с подобно портфолио на европейския пазар, затова се очаква, че сливането ще доведе само до положителни ползи за двата завода.

Ян Петер Тевес не отрече, че ще има необходимост от технологична интеграция,

за да се види как точно биха могли да се съчетаят производствата с бизнес плановете на новия собственик, "но и за двете компании сливането е ключово, тъй като и двете са достатъчно гъвкави". На бъдещето засега принадлежат конкретните решения, стана ясно от казаното от Тевес. Предстои да се уточни в кои сфери производствата ще запазят своята самостоятелност и в кои области ще се обединят усилия на двете компании, но "за България изгледите са по-скоро положителни“, смята Тевес. 

Как точно ще стане сливането, Ян Петер Тевес обобщи така: "Няма да е въпрос на прехвърляне на отговорности, а по-скоро на допълване, т.е. всяка от двете компании ще допринася със силните си страни".

На този етап не се обсъжда какво ще е името на позиционираната в Севлиево „Идеал Стандарт-Видима“,

тъй като към момента, а вероятно и в близките три до пет години брандовете няма да са приоритетна тема, прогнозира Тевес, но с уговорката, че "трябва да се чуе какво мислят новите собственици за това".

На 18 септември 2023 г. "Villeroy & Boch" подписа обвързващо споразумение за придобиване на производствените компании на Ideal Standard Group, информираха на 18 септември от "Идеал Стандарт". Цената на сделката се основава на оценка на компанията от приблизително 600 милиона евро.

„Това сливане означава, че ще се присъединим към най-големите играчи на европейския пазар в сектора на оборудване на банята по отношение на оборота“, е казал изпълнителен директор на "Villeroy & Boch" Франк Гьоринг след оповестяването на сделката, според информация, разпространена от отдела за връзки с обществеността на "Идеал Стандарт Интернешънъл". 

Villeroy & Boch и Ideal Standard се допълват не само по отношение на продуктите, но и на брандовете и ще получат взаимна полза от различните канали за продажба, тъй като и двете компании играят ключова роля в развитието на индустрията, смята Ян Петер Тевес, изпълнителен директор на Ideal Standard. 

Той дойде в Севлиево, за да присъства на отбелязването на четвърт век от пускането в експлотация на Завода за керамика.

Изображение - 12678На поредица от табла "Идеал Стандарт-Видима" "разказва" историята на Завода за керамика, снимка: "Севлиево онлайн"  

Първата копка на новия завод е направена на 26 ноември 1996 г. от "Американ Стандарт". Строежът е завършен за рекордните 11 месеца.

Изображение - 12679Спомени от далечната 1997 г., снимка: "Севлиево онлайн"  

През пролетта на следващата година е направена първата копка за изграждането на 35 км. трасе за пренос на природен газ от плевенското село Деветаки. За това "Американ Стандарт" инвестира 1.2 млн. долара, а през октомври 1997 г. природен газ потича към първите консуматори на синьото гориво - Общинската болница "Д-р Стойчо Христов" и двата завода на "Американ Стандарт" - за санитарна арматура и санитарна керамика.  

Изображение - 12676Ръководният екип на Ideal Standard с кмета на общината и областният управител на Габрово, снимка: "Севлиево онлайн"  

 

 

 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Избори за членове на Европейски парламент и за Народно събрание на 9 юни 2024 г.