Търсене

"Силата да помагаш" донесе в Севлиево титлата "Инвеститор в обществото"

"Силата да помагаш" донесе в Севлиево титлата "Ин

Министър Асен Василев връчи плакета на Ярослав Дончев, снимка: "Идеал Стандарт Видима"

Българският форум на бизнес лидерите обяви победителите в 18-ото издание на  авторитетния конкурс за корпоративна социална отговорност и устойчиво развитие  

На 10 юни т.г. министърът на финансите Асен Василев връчи титлата „Инвеститор в обществото” за 2020 г. на севлиевската компания Идеал Стандарт Видима. Отличието бе присъдено на церемония в рамките на 18-ото издание на Годишни награди за отговорен бизнес – най-утвърденият и авторитетен национален конкурс за корпоративна социална отговорност и устойчиво развитие, който се провежда под мотото „Дай добър пример“. Плакета получи лично Ярослав Дончев, изпълнителен директор на компанията.

При получаване на отличието Дончев каза: „Тази награда е признание за всички 3300 работещи в „Идеал Стандарт – Видима“. Проектът „Силата да помагаш“ е продължение на 29-годишна традиция да инвестираме в развитието на обществото. Знаем колко ценна е навременната помощ, оказана в труден и важен момент. Вярваме, че добротворството е основната движеща сила в кризисни моменти и с действията си помагаме на много хора. Здравето на хората и мисълта за благоденствието на младото поколение - бъдещето на България, бяха във фокуса на нашите обществени ангажименти. С привличането на нашите служители да участват в проекта „Силата на помагаш” доказахме и, че доброто е заразно!“ 

 "Идеал Стандарт Видима" се състезава за отличието "Инвеститор в обществото" с 30 компании, сред които големи търговски вериги, представени у нас, Nestle Bulgaria, Филип Морис България, VIVACOM, Закорка България, . Хилтън София и др.

Позиционираната в Севлиево компания спечели признанието с проекта „Силата да помагаш“, който включва инициативи за добротворство, инспирирано от ситуацията с коронавируса. В рамките на проекта бе организирана кампанията за даряване на рековалесцентна плазма от работници на компанията, преболедували Ковид-19.

Повече за инициативата да се дарява кръвна плазма - тук. 

Със средства и подкрепа от "Идеал Стандарт-Видима" бе създадена и оборудвана PCR лаборатория в МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ в Габрово и Ковид реанимация в МБАЛ „Д-р Стойчо Христов“ в Севлиево.

Защото вярваме, че така ще допринесем за предоставянето на по-високо ниво на медицински грижи за обществото, каза Ярослав Дончев при откриване на PCR балораторията в Габрово. Още за това - тук. 

Залесени бяха залесени 25 дка гола площ, съвместно с ДЛС "Росица" в Лъгът на терени с отсечена заради корояд гора. За целта от компанията закупиха 15 хил. фиданки, които зададиха заедно с приятели и съмишленици. 

Как когато благородната идея срещне подходящите хора се ражда...гора - за кампанията в Седмицата на гората - тук. 

В портфолиото на компанията за участие в Годишните награди за отговорен бизнес се казва: "Ние от „Идеал Стандарт – Видима” знаем колко ценна и каква сила има в навременната помощ, оказана в труден и важен момент. Вярваме, че добротворството е основната движеща сила за благоденствието на обществото в кризисни моменти. С въвличането на служителите в проекта „Силата на помагаш” доказахме, че доброто е заразно! Заедно можем повече!"

Изображение - 9446

Всички отличени, снимка: "Идеал Стандарт-Видима"

Пълен списък с победителите в отделните категории: 

„ИНВЕСТИТОР В ОБЩЕСТВОТО“

1. Идеал Стандарт – Видима

2. Ейч Пи България

3. Дънди Прешъс Металс Крумовград

3. Бош Инженеринг Център София

„ИНВЕСТИТОР В ЗНАНИЕТО“

1. ЧЕЗ България

2. Комак Медикал

3. Шел България

„ИНВЕСТИТОР В ЧОВЕШКИЯ КАПИТАЛ И УСЛОВИЯТА НА ТРУД“

1. Титан Златна Панега Цимент

2. Дънди Прешъс Металс Крумовград

3. Нестле България

„ИНВЕСТИТОР В ОКОЛНАТА СРЕДА“

1. Лидл България

2. Евротекс

3. Теленор България

„МАРКЕТИНГ, СВЪРЗАН С КАУЗА“

1. Шнайдер Електрик

2. Ейвън Козметикс България

3. Сервие Медикал

„НАЙ-ДОБРА СОЦИАЛНА ПОЛИТИКА НА МСП“

1. Филип Морис България

2. Пивоварница „Каменица“ 

3. Астелас Фарма

СПЕЦИАЛНА НАГРАДА DIVERSITY@WORK

1. Лидл България

2. ХилтънСофия

3. ЧЕЗ България

СПЕЦИАЛНА НАГРАДА ENGAGE

Комак Медикал

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Избори за членове на Европейски парламент и за Народно събрание на 9 юни 2024 г.