Търсене
Последно занятие от Детската полицейска академия

След оглед на местопроизшествие и урок по самозащита, дойде ред на безопасността на пътя

Севлиево онлайн
След оглед на местопроизшествие и урок по самозащита, дойде ред на безопасността на пътя

След като се научиха как да действат при самозащита, а след това видяха как се прави оглед на местопроизшествие, малките полицаи от Детската полицейска академия проведоха последното си занятие. Темите този път бяха пътната безопасност и видове участници в движението по пътищата.

Инспектор Яшар Далов от сектор "Пътна полиция" при Районното управление в Севлиево показа основните предмети, свързани с дейността на пътните полицаи, като стоп палка, дрегер за алкохол, тест за наркотици, таблет на който се извършват проверки за валидността на документите на водачите.

Децата от Основно училище "Христо Ботев" в Севлиево имаха възможност да надникнат и в един от служебните автомобили, с който полицейските служители извършват своята дейност.

Началото на поредната Детска полицейска академия беше дадено през декември м.г. от Катерина Иванова, инспектор в Детска педагогическа стая в Севлиево. Първото занятие се проведе през януари т.г. и бе в 4 а клас на Основно училище "Христо Ботев“ в Севлиево.

С повече нови знания как да се предпазват и да пазят и останалите край себе си, децата спокойно могат да излязат във ваканция. И дано наученото им е полезно, за да няма инциденти и произшествия с никого, но най-малко с деца. 

 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Избори за членове на Европейски парламент и за Народно събрание на 9 юни 2024 г.