Търсене

Внесени са нови 300 подписа срещу продажбата на общински терен за застрояване в Южния комплекс

Емилия Димитрова
Внесени са нови 300 подписа срещу продажбата на общински терен за застрояване в Южния комплекс

Вчера в Община Севлиево са внесени нови 300 подписа срещу продажбата за жилищно застрояване на терен общинска собственост в Южния комплекс, съобщи за "Севлиево онлайн" жител на комплекса и лице за контакти. С това подписите на нежелаещите да се строи върху терена стават 780, а този следобед Общинският съвет ще разгледа предложението на кмета за продажба на имота и одобряване на пазарна оценка. 

Става въпрос за терен от 5 дка в междублоково пространство между блокове с номера 20, 21, 22, 13, 11 и 12 и хотел "Инканто". Живеещи в комплекса настояват там да се направи парк и детски площадки, а Община Севлиево предлага продажба за ниско застрояване "поради проявен инвеститорски интерес", пише в предложението на кмета Иван Иванов до Общинския съвет. 

Има една подробност. Към днешна дата въпросният терен не е един, а три отделни имота. Разделянето им е станало със заповед на кмета на Севлиево от 12 май т.г. За продажба на днешното заседание на Общинския съвет се предлагат два от тях. 

Община Севлиево прави втори опит да продаде имот, въпреки гражданското недоволство - тук

Казусът има едногодишна история. Преди близо година продажбата на въпросния терен отново бе в дневния ред на заседание, но кметът оттегли предложението си при обсъждането на дневния ред. Към този момент в Община Севлиево беше внесена гражданска подписка с 480 подписа в подкрепа на искане на мястото да се обособи парк с велоалеи и съоръжения за игра на деца, но на искането и до днес няма отговор. Срокът за това е изтекъл през април миналата година, което очевидно за общинската администрация в Севлиево не представлява проблем. 

Каква ще е съдбата на новата подписка, която на практика допълва вече внесената с нови подкрепили я, е лесно да се предположи, но пък не са изключени и изненади. 

Заседанието на Общинския съвет е насрочено за 14.00 ч. Сесиите са открити за граждани. 

 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Избори за кмет на община, общински съветници и кметове на кметства на 29 октомври 2023 г.